2024-02-07 53 views
今日中午同friends出咗沙田,大概十一點半到蘇媽•蘇媽,午市啱啱開始。沙田分店座位好多,環境闊落,有卡位、二人座位、同四人座位,坐得舒服。菜單有午市精選A($79)、午市精選B($89)、午市精選C($129),每個餐包一份主食連一杯熱白咖啡/拉茶,另加一服務費。我哋點咗兩款午市精選A,包括一份檳城亞參叻沙、一份檳城白咖哩油麵、一杯熱白咖啡、一杯熱拉茶。檳城阿參叻沙粉麵改咗要滲滲,一半米粉,一半油麵,叻沙湯底味道好正宗,小辣,多配菜,味道唔錯。檳城白咖哩油麵白咖哩有好香嘅椰奶味,配菜好豐富,鮮蝦好彈牙,好食。熱怡保白咖啡(左)熱馬來西亞拉茶(右)

檳城阿參叻沙

檳城白咖哩油麵
白咖哩有好香嘅椰奶味,配菜好豐富,鮮蝦好彈牙,好食。

熱怡保白咖啡(左)
熱馬來西亞拉茶(右)