2011-08-01 5 views
今天中午約十二時左右到太古城的 Simply Life,以前成日等唔到位,今次剛巧在附近,就早一點去試試。等了約五分鐘先有位,再過一會後面已經有+個人排隊。環境唔錯,我們兩人被安排坐餐廳內近廚房的座位,清楚看到廚房內的清況。如果唔係對清潔有信心都唔敢比個廚房客人睇。連洗碗嘅地方都見到。 Set lunch 幾簡單,Iced tea 或 soft drink 係送嘅,係人都有,味道也不錯。見其他客人+個有九個都係叫湯,無人叫沙律,所以都叫了湯。 今天例湯是 mushroom ,幾香,也有 mushroom 的口感。主菜叫了 truffle 意粉,及 beef burger。意粉的 sauce 幾好味,Linguine 也煮得剛好,但其實幾齋,係無吔餸嘅,味道搭夠。Beef burger 的牛肉幾新鮮,唔會實,味道也幾好,不用再落茄汁,份量也+足。伴碟的 fries 也好好味。我感覺Bacon 太唔健康,沒有吃。 $88 一位,以食物質素來說,算是幾好。服務也好,有一兩位看上去像暑期工的侍應,水準一點也不差。所以門口多人等位也是正常的。

2011-08-01
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
  • 意粉