2015-06-12 2184 views
星期六19:30到達, 冇book位見除左一張大枱寫住留座, 其他都已坐滿店員叫我地3人同一個2人坐住4人枱o既人搭枱(事後我覺得張大枱應該係冇人book的, 因為好耐都冇人黎反而係其他細枱都坐滿, 店員先放張大枱出來俾人坐因為我見張大枱最後亦係由2班人搭枱坐的)講返間店, 食店o係正一條後巷隔離原本店面就好細, 最多坐得10個人佢就o係隔離條後巷搭了一個帆布o係後巷部份下面放多幾張枱, 先可坐多d人而我就係坐o係帆布下面, 好彩當時天氣未係好熱所以坐o係下面冇因為熱而影響食慾, 反而仲多左一份泡菜國坐街邊路邊攤o既風味tim一坐低, 佢首先會來一碟3款o既前菜, 入面當然唔少得泡菜而前菜食完仲會可以再添, 不過由於1個人serve20個人, 你唔好期望可以好悻添倒俾你黎到就係為食炸雞, 佢同其他炸雞店一樣, 炸雞有原味, 甜辣, 同乾蔥, 份量有分一份或半份我地就點了一份甜辣炸雞, 來到, 嘩~左一聲因為份量真係同我o係泡菜國o既時候食o既一樣, 都係好大份約等於出面1.5份或2份o既份量!!!!而價錢, 睇返之前開飯網, 我去o個時已經係加左價但仍然係平話出面幾十蚊!!!至於味道,
星期六19:30到達, 冇book位
見除左一張大枱寫住留座, 其他都已坐滿

店員叫我地3人同一個2人坐住4人枱o既人搭枱
(事後我覺得張大枱應該係冇人book的, 因為好耐都冇人黎
反而係其他細枱都坐滿, 店員先放張大枱出來俾人坐
因為我見張大枱最後亦係由2班人搭枱坐的)

講返間店, 食店o係正一條後巷隔離
原本店面就好細, 最多坐得10個人
佢就o係隔離條後巷搭了一個帆布
o係後巷部份下面放多幾張枱, 先可坐多d人
而我就係坐o係帆布下面, 好彩當時天氣未係好熱

一坐低, 佢首先會來一碟3款o既前菜, 入面當然唔少得泡菜

我地就點了一份甜辣炸雞, 來到, 嘩~左一聲
因為份量真係同我o係泡菜國o既時候食o既一樣, 都係好大份
約等於出面1.5份或2份o既份量!!!!
而價錢, 睇返之前開飯網, 我去o個時已經係加左價
但仍然係平話出面幾十蚊!!!
至於味道, 我覺得同出面出名o既炸雞店都一樣咁好食
辣度對於我來說係o岩o岩好, 個好有少少辣味, 但又未至於辣到食唔倒
除左炸雞, 我地仲叫左一碗韓式水冷麵, 份量仍然係較出面o既韓式食店多
麵質係有應有o既煙軔口感, 好好食~
2015-04-25