平時成日都經過丼丼屋,但都無入到去食,今日黎到青衣城,又咁岩想食日本野,又咁岩有佢喎,就一於試下啦!因為唔算好肚餓,所以同友人一人叫左一個井黎食,無叫到佢D SET餐,但如果有興趣食SET餐既話,其實都唔貴,只係+15HKD就有。落ORDER果陣,個店員姐姐都好NICE咁預先提醒我地大概要等15-20分鐘先有野食,所以都有定心理準備。結果真係等左20分鐘左右陸續有野食上黎,眼見其他比我地遲黎既客人叫既野食都一早黎左,我就會不禁產生一個內心小劇場:係咪因為係叫魚生先會咁耐呢?熟食好似快好多WO.....但我地叫既野食都唔係好多炸WO!? ANYWAY,帶定頭盔,我有晒心理準備架。我地叫果兩個丼,其實都係常見既,一個係辣三文魚親子牛油果丼另一個係什錦刺身丼。D刺身魚生都幾新降,辣味三文魚無辣味,但配埋牛油果一齊食就好香口。唯一美中不足係,我覺得飯唔夠好食,唔似係日本珍珠米。不過整體黎講係OK,係等食時間長。

另一個係什錦刺身丼。

2021-11-30
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
  • 辣三文魚親子牛油果丼