2022-10-10 914 views
西灣河隱世街角蛋包飯 呢間應該都幾多人識 網上都好多人吹捧 我就不嬲都唔吹捧嘅 佢只係普通咖喱磚蛋包飯 但又真係整得幾好食 我鐘意🤣 簡單記錄下(🤔明明大家都用咖喱磚 點解佢整得好食過我).佢哋餐牌上面會寫住是日頹飯 只有三款頹飯但完全唔覺得頹 而家比只做外賣嘅牌擋住咗⭐️咖喱蛋包飯$40 最近加咗價 貴左兩蚊呢間以前 未有疫情嘅時候 旁邊小巷會開咗好多張枱for堂食 好多學生 或者太古返工既打工仔黎食👍🏻賣相好靚仔 表面大量偏甜口味嘅咖喱汁👍🏻仲有一層8成熟嘅炒滑蛋 入邊包住雞粒 同咖喱炒飯👍🏻咖喱汁 會有伴住少少半熟滑蛋蛋汁蛋包飯配埋咖喱汁一齊食 有時美味就係咁簡單.題外話:外賣仲要貴多兩蚊🥲同埋學生餐$28真係好鬼抵.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_西灣河.#華記士多 (西灣河)地址:西灣河筲箕灣道48號地下3B號.鐘意睇野食既朋友仔 記住幫手like分享 同撳埋右上鐘仔超感謝 你既支持🙏🏻一齊見證 我脂肪既成長.⭐️評分:味道:4/5環境:-/5 外賣服務:-/5抵食:4/5..#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #h
(🤔明明大家都用咖喱磚 點解佢整得好食過我)
佢哋餐牌上面會寫住是日頹飯 只有三款頹飯
題外話:外賣仲要貴多兩蚊🥲
同埋學生餐$28真係好鬼抵
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_西灣河
#華記士多 (西灣河)
地址:西灣河筲箕灣道48號地下3B號
鐘意睇野食既朋友仔 記住幫手like分享 同撳埋右上鐘仔
超感謝 你既支持🙏🏻一齊見證 我脂肪既成長
⭐️評分:
味道:4/5
環境:-/5 外賣
服務:-/5
抵食:4/5

#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #吃貨 #食評 #增肥 #搵食 #食好西 #相機食先 #香港美食 #西灣河美食 #蛋包飯 #咖喱飯