2023-12-18
今日喺灣仔食咗一間韓國餐廳,全部都好好味,令我覺得好驚喜尤其是玫瑰炸雞裏邊擺滿晒年糕、魚蛋同埋粉絲,而且炸得超級香脆又多汁嘅雞肉,搭配唔會太辣嘅玫瑰辣醬。真係令人覺得好滋味呀!另外,我哋都叫咗一個好似牛肉鍋,入面有好多唔同嘅菇。冬天食嘅時候,熱熱辣辣特別有feel!飲品方面,我哋叫咗兩杯西瓜米酒,好有韓國特色,而且酒精濃度低,女仔都可以輕鬆飲。另外都叫咗一個炸芝士波波,出面會有啲糖霜,同埋可以點煉奶食,鹹鹹甜甜嘅味道,真係好滋味!海鮮煎餅都係食韓國餐必點嘅食物,呢度嘅海鮮煎餅上面鋪滿好多紫菜,香氣滿滿,而且海鮮份量都好多,好抵食。甜品方面,最出名嘅就係益力多味嘅雪,包裝好似益力多咁,好得意呀!仲有乾冰上枱嘅時候充滿煙霧仙氣滿滿,而且味道都唔錯呢!😋🍗🍲🍹🧀🥞🍨❄️