2021-11-05 136 views
點樣食推介✨⭐️健康純素新產品⭐️⭐️旺角茶飲店⭐️走杯 地址:旺角彌敦道610號荷李活商業中心G樓26A號舖🍖柚香金萱晨光黃金烏龍 $35 (7.8/10)依杯奶蓋茶係由有牛奶糖同柚子香嘅金萱茶同梔子花烏龍組成,奶蓋面仲撒上左柚子皮,無論嗅覺定味覺都會品嚐到清新嘅柚子香😆,真係第一次飲到同時咁香果味同花味嘅奶蓋茶,好特別同時都覺得好正,特別下層嘅茶底嗌少糖嘅話會同面層甜甜嘅奶蓋產生更大嘅contrast,兩者同時係口腔一齊中和真係不得了👍🏻,飲完個口都會有餘韻🤤,加埋佢地d軟糯嘅小芋圓就更加正,同埋咁啱依杯嘢做緊買一送一,大家要把握機會係7號前去試🙆🏻‍♀️,詳情可以睇返佢地嘅ig🍖金鑽番芋.純豆乳 $38 (7.5/10)依杯就係佢地最新Diary-free+gluten free嘅純素低糖飲品,澄清返頭先介紹個奶蓋茶就唔係純素嘅🤣,依杯嘢就超適合乳糖不耐同埋素食嘅朋友,唔知有冇朋友同我一樣都係乳糖不耐🥲,但成日因為太為食,死都要飲珍珠奶茶然後飲完個胃又唔舒服🤣(所以通常嗌一杯同男朋友兩個人分),今次依杯野飲真係難得我自己飲完一大杯都冇胃唔舒服😆,裏面仲有好多蕃薯+芋頭泥+芋圓,真心勁足料,
點樣食推介✨

⭐️健康純素新產品⭐️
⭐️旺角茶飲店⭐️

走杯
地址:旺角彌敦道610號荷李活商業中心G樓26A號舖

🍖柚香金萱晨光黃金烏龍 $35 (7.8/10)

🍖金鑽番芋.純豆乳 $38 (7.5/10)
依杯就係佢地最新Diary-free+gluten free嘅純素低糖飲品,澄清返頭先介紹個奶蓋茶就唔係純素嘅🤣,依杯嘢就超適合乳糖不耐同埋素食嘅朋友,唔知有冇朋友同我一樣都係乳糖不耐🥲,但成日因為太為食,死都要飲珍珠奶茶然後飲完個胃又唔舒服🤣(所以通常嗌一杯同男朋友兩個人分),今次依杯野飲真係難得我自己飲完一大杯都冇胃唔舒服😆,裏面仲有好多蕃薯+芋頭泥+芋圓,真心勁足料,全部配料同豆奶嘅香味好夾🥰,未試過有台式飲品係又健康又好味,推薦腸胃敏感嘅大家要試一試!

🍖烏龍.紅了爆谷 (8/10)
依個爆谷真心好好食,我本身好鍾意食焦糖爆谷,依包嘢就係焦糖爆谷嘅昇華版!食落係真係好香烏龍茶香味🤤,一食真係停唔到口,每一粒爆谷都比滿滿烏龍焦糖包圍住,又脆又香咁真係好好食🤤,我一睇原產地原來係made in taiwan,台灣d零食廠整零食有一手👍🏻(當然走杯嘅零食開發都好勁🤣🤣)

回頭指數: 🍧🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)

佢地最近係荷李活商業中心(平時好多人busking嗰度)開左新分店,比舊店更加就腳同空間更加大,新店有少量座位,大家行完街攰可以買返杯野飲坐一陣🙆🏻‍♀️