近年鍾意牛油果嘅程度 已經令我懷疑究竟應唔應該為食過嘅牛油果開一個hastag🤣係ig見到呢個咁澎湃嘅牛油果toast 即刻一秒被吸引(cˆ◡ˆc)-🥑Smasted Avocado on Sourdough ($128)雖然定價頗高 但個份量同質素真係值得🤭冇誇張 懷疑呢度有1.5個牛油果咁多🤣而且所選用嘅牛油果好靚 勁creamy勁軟滑 完美嘅熟成程度🥑重點係有別於坊間最普遍嘅smashed avocado 佢喺配搭方面落足心思🥑牛油果蓉內裏仲加咗fetacheese去增添一份鹹香 🧀又加左南瓜籽同藜麥去增加口感🙃好特別而且整體更好食~另外雖然個名冇寫 但原來仲包埋兩隻poached eggs!!再加埋以上嘅牛油果蓉 簡直係完美🥰sourdough烘到幾香脆 味道正常但風頭已經俾面頭嘅餡料蓋過🤭🤣碟上紅色嘅係紅菜頭paste帶微甜的😛成個avocado toast嘅味道同配搭都好用心 推介❤️

• Smasted Avocado on Sourdough