2022-04-13
岩岩個weekend 本身打算去深水埗一頭搵下啲新cafe 幫襯下,點知行行吓畀我見到呢間好有特色型格嘅美式漢堡包店。淨係睇個佈置同靚靚餐牌已經深深吸引左😍而且撞正佢岩岩開舖唔洗等,決定改變主意幫襯一下佢地!店舖舖面不算好大但細心佈置,彷如致身美國嘅食店。細心啲留意勁多貓相關嘅裝飾同掛畫,唔講都知店主係愛貓之人🐱🍔𝔹𝕦𝕣𝕘𝕖𝕣 𝔹 $➌➑ 小店推岀Burger of the Day,只係$38 就可以品嚐大大個漢堡包。價錢平平但製作絕不馬虎,足料120g 牛肉漢堡牛味極香濃。簡單又傳統車打芝士同埋蕃茄,加上烘到脆邊嘅麵包同特色醬汁,蔗渣嘅價錢燒鵝嘅味道,不得不試!🍟加 $➊➋ 細薯條食漢堡無理由無薯條,加12蚊有一份都唔細嘅細薯條,面頭灑上惹味嘅味粉,食嘅時候小心嗆喉🤪即叫即炸新鮮仲要粗薯條,幾有誠意!🥪純牛肉烤芝士治 $➏⓿十分美式風味嘅toast,坦白說好滋味但一個人食一份會有啲heavy! 如果2個人share 每人半份就岩岩好🤤淨係芝士都用左車打、馬蘇里拉同忌廉芝士三款,搣開嘅時候拉哂絲。純牛肉偏羶味但係接受到程度,食落反而覺得幾濃味幾有特色🐄多士烘到脆邊夾埋秘製醬汁真係好食到
🍔𝔹𝕦𝕣𝕘𝕖𝕣 𝔹 $➌➑
🍟加 $➊➋ 細薯條
🥪純牛肉烤芝士治 $➏⓿
十分美式風味嘅toast,坦白說好滋味但一個人食一份會有啲heavy! 如果2個人share 每人半份就岩岩好🤤淨係芝士都用左車打、馬蘇里拉同忌廉芝士三款,搣開嘅時候拉哂絲。純牛肉偏羶味但係接受到程度,食落反而覺得幾濃味幾有特色🐄多士烘到脆邊夾埋秘製醬汁真係好食到收唔到口🤭
🐾滿爪泥巴 $➌➏
餐廳其中一款招牌飲品,其實係朱古力奶。仲有一舊貓爪形狀嘅糖膠🐾美式通常都重甜,無嗌到少甜就真係有啲太甜🤐大家order 嘅時候要用翻美式standard 去衡量啊!
🍵抹茶牛奶 $➍⓿
可惜當日佢地無麻糬試唔到,叫左杯抹茶牛奶,食完重味野飲都幾舒服,如果有埋麻糬一定仲正!奶泡好soft 比例不錯。唔飲太甜嘅都係建議少甜!😛
📍Lady Gourmand
深水埗南昌街86號地舖