2016-09-01
朋友係一個月前得到買一送一嘅優惠放題活動,所以尋晚我哋就book咗呢間餐廳試食啦我哋比預定時間早咗15分鐘到,好彩個侍應都比我哋提早入去進食,當時都有好多吉枱由外面望入餐廳至入到去坐低,都覺得呢度嘅環境都裝飾得唔錯,好似置身築地咁~第一round當然嗌哂我哋想食嘅野食先啦,首先黎到一盤淨係放生蝦嘅刺食,當時心諗,點解唔放埋三文魚入去呢?再等多一陣,佢先送黎一盤三文魚,我好記得當時我係寫左要25片三文魚的,點知最後只係黎左10片 完完全全地縮了水不過d三文魚都算肥美,而另外刺身好似帶子,蝦,鮑魚就認真的麻麻,唔係好新鮮咁。。。第一round我哋都有嗌壽司食,火焰三文魚黎到都仲係微暖嘅,但最令我失望嘅係鰻魚壽司,我真係未試過食緊一件唔似鰻魚嘅鰻魚壽司,佢塊鰻魚完全薄得可憐過人失望之後都有嗌下小食,一口豆腐同鯖魚都唔錯,蟹子沙津太少蟹子完全撈唔到青瓜,而朋友食嘅雞翼就表示太咸去到第二round我淨嗌三文魚刺身,仲要強調地寫咗3次要20件寫到咁,佢冇理由唔比足我掛?哈哈,最後佢真係俾足咁多件三文魚!滿足係第一round食咗花之戀明明係正正常常,第二round再嗌,一睇,真係嚇親,d師傅係咪he
我絕對相信要我番轉頭再食多一次呢間放題,必定係佢提供嘅任食雪糕,佢地有提供movenpick同haagen-dazs 兩個大品牌,比起其他放題都算係非常闊綽!而尋晚食到已經過左限定時間,侍應都冇特別要趕客,可能佢哋夜晚嘅booking都唔算full得好厲害掛@@
不過以咁嘅正價價錢,我諗我會食番其他出名嘅放題餐廳~At least,我可以食番比較新鮮嘅食物