今日天氣涼咗想食啲湯粉,成個龍門居同富健剩返呢一間麵檔有開,城仔記一早收鋪。岩岩叫咗碗牛腩牛肺河粉,牛腩同牛肺數量都各有約五件,賣相同份量幾好。牛腩同河粉正正常常,但係牛肺就咬極都咬唔爛,質感好似香口膠一樣,最後我夾晒出嚟擺喺枱冇食到。埋單嗰陣,我一路喺銀包拎錢一路對收錢阿姐講「唔好意思多口講聲,啲牛肺好似香口膠咁」,不過我真係O晒嘴,因為佢竟然一句都冇回應,一個「哦」字都無。唔講唔知仲以為我自己講緊英文佢聽唔明,服務態度「良好」👍🏻BTW可能佢儘管見到我夾晒啲肺出黎係枱都覺得我出聲係想R折頭掛~見佢咁好服務,我都冇出聲,找完錢就行走,心諗唔會有下次。相我就冇影,但如果大家出門好奇心用四五十蚊試下香口膠牛肺,人一世物一世可以一試。

2023-11-13
Type of Meal