2024-11-04
相比起知名的大店或過江龍,有時我都中意去行下舊區揾下有冇d香港本土小店。哩間店係之前經過已經想食,但係果次食完Dinner, 肚仔已經冇位置可以食到了😭。哩次又要過去附近,唔食晚餐,就系為左去試下哩間Crepe ~ 🥞 Oreo芝士蛋糕 $48好邪惡啊,但一向中意食甜食的我真係忍唔住嘛~ 可麗餅係即整,口感棉柔鬆化,內含Oreo脆脆 + 芝士蛋糕,還有好滑溜溜的忌廉,忌廉打得好順滑,唔會感到厚重,中和整個crepe的味道。(還有鹹的可麗餅。)玫瑰咖啡 $34嘢飲都有唔少選擇,我就揀咗比較特別嘅玫瑰咖啡。份量都好足,好大杯,重點係佢哋會用攜杯裝,方便大家飲唔晒拎走邊行邊飲,對於我自己嚟講,呢個係幾貼心~ 加分!入邊係真係有玫瑰花瓣,飲落去幾清香,而唔係玫瑰糖漿嗰種死甜,我估下一次會再encore呢一杯 😍
Oreo芝士蛋糕 $48
玫瑰咖啡 $34