2024-08-09
為咗慶祝媽媽生日,今日帶佢嚟到長沙灣荷里活冰室一試。我哋選咗佢地嘅白天自選午餐套餐,包括兩款主菜🍛同一杯飲品🥤,物超所值又豐富啲嘅午餐,真係令人大快朵頤。嘩!開始吃首選嘅咖喱香茅豬扒飯,一嚟就攝人心魄😋!豬扒煎得剛剛好,再淋上那充滿香茅香味嘅咖喱醬,真係好特別,好好食!飯煮得軟綿,咖喱嗰種獨特嘅香味就喺你口腔裏四溢,每一啖都好有滿足感👍。再就係南乳薯仔炆排骨飯,這款豐富而新鮮嘅菜色就是午餐嘅第二道主菜🍖。飯上鋪滿了南乳炆過嘅排骨同薯仔,一吃,如詩如畫,均衡嘅味道和口感完美結合,就象是為今次慶祝生日打造嘅。每一啖嘅滋味,都好似攝在骨髓。粒粒分明嘅飯配合滑軟的薯和燜得剛剛好嘅排骨,一邊食一邊都令人喜不自禁😁。飯食嗰陣,佢哋仲有嚟自Buffet Bar嘅各種配菜🥦,除咗可以自選飯和飯外,仲可以任選一塊麵包🥖。提供多種選擇,好符合我開放性嘅口味,每款飯和菜都滿足到我啲口慾。飲品方面,我哋選咗一杯鮮榨橙汁🍊,鮮果打成,清涼爽口。每一啖係如此的新鮮,喝得我們飽嘴又滿足。最後,我哋一家人就安靜嘅享受住這個寧靜嘅午後,一齊慶祝媽媽嘅生日。荷里活冰室就是如此的親切和友好,無論您到訪嘅原因是什麼,食物總是
最後,我哋一家人就安靜嘅享受住這個寧靜嘅午後,一齊慶祝媽媽嘅生日。荷里活冰室就是如此的親切和友好,無論您到訪嘅原因是什麼,食物總是準備好最豐富、最新鮮嘅,令人垂涎三尺。所以,你若喺長沙灣,記得要試下荷里活冰室!對,就是這個長沙灣的美食寶藏🎉!無論你到訪嘅原因或者口味如何,我相信你都會滿意此行。我們先走一步,之後再見👋。