上次去台中旅行飲過一間手作茶飲勁深刻, 首先因為佢超靚嘅杯, 其次零添加都係亮點. 地瓜, 紫薯, 冬瓜, 鮮奶嘅魅力又真係無法抗拒嘅. 今日黎到中環竟然給我遇上•香港分店•呀🤩.>晏晝時間多人都爆都係食完野再黎飲, 等緊時梗係要喺店家打咭logo background自拍下🤣其實店內花天花地嘅design已經非常打卡able. 鏡頭對準牆上春芳號logo即有勁多花花錄story啦喂📣.>冬瓜烏龍 (HKD22)有別於一般台式茶飲嘅冬瓜茶味飲品, 咁熱嘅天氣黎杯真•清新嘅冬瓜烏龍實在爽YY, 飲到清甜無比嘅冬瓜之餘仲係啖啖茶香嘅碳焙烏龍, 平時無乜留意個茶係咩茶, li杯選用烏龍茶真心perfect match👍🏻, 之所以甜度固定係因為調較得相當得宜, 下次加埋蜂蜜蘆薈多重口感.>地瓜珍珠鮮奶茶 (HKD38)Wooooooow!! Randam地用左我想要嘅黑色香港店杯呀😍. 無一舊舊稠稠嘅地瓜肉, 一飲嚐到地瓜完全溶入鮮奶, 原來地瓜經過烘乾嘅程序, 然後敲碎成粉所以均勻溶得哂而又有微微纖維嘅感覺, 特別之處係有豐富地瓜味道同時茶香突出, 係店家獨門泡茶技

冬瓜烏龍 (HKD22)
冬瓜烏龍

地瓜珍珠鮮奶茶 (HKD38)
地瓜珍珠鮮奶茶

Wooooooow!! Randam地用左我想要嘅黑色香港店杯呀😍. 無一舊舊稠稠嘅地瓜肉, 一飲嚐到地瓜完全溶入鮮奶, 原來地瓜經過烘乾嘅程序, 然後敲碎成粉所以均勻溶得哂而又有微微纖維嘅感覺, 特別之處係有豐富地瓜味道同時茶香突出, 係店家獨門泡茶技術先令茶最新鮮嘅口味合埋其他食材都出到.

睇返menu, 四款茶都有特定配搭, 加上認真製作, 喺中環返工嘅朋友又多個高質選擇啦✌🏻.
2019-09-09
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$35 (Tea)
冬瓜烏龍
地瓜珍珠鮮奶茶