2023-02-10
雖然香港有好多韓國餐廳,但我食過咁多間,都係始終覺得呢間老字號《李家》嘅菜式,整得最似韓國🇰🇷口味,亦都係最正宗💖食物《李家》無好似其他餐廳🍴咁,經常有d新款菜式,但係佢每款食物都長期keep住好有水準,是旦叫一樣都包補係水準之上😋半半炸雞(原味+甜辣)$178記得好多年前,香港啱啱興食韓國炸雞🐥嘅時候,d人成日都會去《李家》。咁多年之後,我再去食,結果都無令我失望❗️佢D雞炸得好夠鬆脆,d肉汁都好多👅大家亦都可以揀無骨同有骨🦴最重要嘅係個甜辣汁好濃味好juicy,真係好似係韓國食到嘅味道💕燒五花腩肉 $208 呢個五花腩肉都燒得好好食😋佢下面係個鐵板,所以食嘅時候keep住都好熱辣辣🔥,個脂肪同肉嘅比例啱啱好,再夾埋啲泡菜、辣蔥同甜醬,跟著撈埋個飯一齊食,就perfect啦😍如果我同朋友無行開附近,都差d唔記得咗《李家》🥹但我哋今次食完之後,我諗我都會keep住得閒去食💋
食物
半半炸雞(原味+甜辣)$178