2021-05-27
今日約左好姐妹Hewi 去中環食左一間CP值超高既餐廳,間餐廳位於Soho區,中環半山行人自動扶手電梯,上到士丹頓街向右手邊行就到嫁喇!呢間餐廳叫「微醺The Joy house」我地一人叫了一個set lunch,有一份沙律,一碗餐湯,一個主食,同埋一杯野飲!🥗鮮雜果沙律🫕精選餐湯🍹ICE Lemon Tea🧉Stewed Pear Candy Soda最主要其實我想講下個主食:🍝鮮蝦蘆筍黑松露忌廉扁意粉#個意粉真係無得彈 ,個忌廉味好正,最重要個扁意粉係好有咀嚼嘅口感!!🐟輕煎三文魚 配 嫩菠菜沙律#個沙律有橙同西柚 ,配合得好好,酸酸甜甜好開胃,個魚扒都好好食呀!間餐廳雖然細細間,但都有分室內同室外個喎!個feel都唔錯㗎!餐廳環境一流!嘢食又好食!員工仲好Nice添啊!@thejoyhouse.hk #微醺 #西餐廳 #中環餐廳 #好feel餐廳#好味道 #cp值高 #好地方 #食物一流 #中半山餐廳 #soho區
🥗鮮雜果沙律
🫕精選餐湯