2017-01-31 1178 views
呢間嘢以前會去食下lunch,個老闆娘自以為好親切,其實好嘮叨。唔係佢d白汁魚柳不錯也不會幫襯。怎料過年前有一晩去食dinner,這老闆娘竟然變本加厲,可能因為維園年宵多客,佢竟然在店內有四張空枱情況下(其實佢店只有少於十張枱),趕走入內的客人,好不耐煩地説:唔好催我,出去等,我地唔係快餐,要十五至二十分鐘。在內的客也不好受。佢非常神經質咁不斷問客爭乜(其實得五六枱客),又唔俾人初落單時叫埋嘢飲,我地食哂嘢佢先俾嘢飲,等左三十分鐘。最可笑是本來佢對住其他客,話水吧佢一人搞掂不用等,我地催時佢竟話煲奶茶個爐壞咗係要等!其中一枱客,有碟焗飯放到佢枱,人地已放咗叉想食,佢竟然一個唔該拎走,個客大怒,佢的解釋:我怕送錯!五六枱客啫,不斷問人爭乜(問的聲浪,頻率達騷擾程度),不斷要人等,冇送錯又拎走人地碟嘢。另一討厭位是不斷自言自語,連冇播音樂也高聲解釋是因太忙(其實冇人問冇人關心)。食完見附近食店也把枱櫈放埋出街座無虛席,心諗呢間嘢簡直自取滅亡。公然趕走客人。