2022-09-17
最近尖沙咀新開左間台式火鍋,而且入面有幾款特色養生鍋湯底tim😎同埋特色小食,梗係拉埋男朋友去試下😚😚店內裝修好古色古香,用左紅燈籠同天燈等掛飾🎐而火鍋鍋底有8️⃣款,我就未試過薑母鴨鍋,今次就試一試,估唔到薑母鴨湯咁好飲,用料十足,薑味好香濃,鴨肉都幾嫩滑😍記住要飲左個湯先,十分推介👍👍👍八燈報喜(手打丸拼盤)超吸晴🤩以旋轉鞦韆造型載住八粒手打丸,玩味十足🎠每款各有2粒,包括有黑松露蝦丸、燒鵝肝蝦丸、海膽墨魚丸同黑椒牛肉丸🐮每粒都好爽口彈牙,食得到各丸既精粹😍騸牯牛頸脊油脂分佈均勻,肉味相對濃郁😍只需輕輕一灼就食得,有咬口之餘仲食得出牛肉既原汁原味💦真係不得不試😋😋酒香白肉半肥半瘦既豬腩片,香滑之餘仲帶點酒香☺️野生大竹笙超大條竹笙,厚身爽滑得黎仲吸收哂湯底鍋既精華,超正😍鮮造韭菜餃餡料十足,每啖都充滿韭菜,真係皮薄餡靚自家水耕油麥菜苗好爽脆幼嫩既麥菜苗,原來係自家水間種植小食滑溜溜麻辣鴨血鴨血超入味又Q彈🥰而且唔太辣,真係食到停唔到口😍秘製肉鬆響鈴即炸響鈴好香脆😚中間再加埋肉鬆真係無得頂,重要一啲都唔油膩,真係食過返尋味😋
八燈報喜(手打丸拼盤)
騸牯牛頸脊
酒香白肉
半肥半瘦既豬腩片,香滑之餘仲帶點酒香☺️
野生大竹笙
超大條竹笙,厚身爽滑得黎仲吸收哂湯底鍋既精華,超正😍
鮮造韭菜餃
餡料十足,每啖都充滿韭菜,真係皮薄餡靚
自家水耕油麥菜苗
好爽脆幼嫩既麥菜苗,原來係自家水間種植
小食
滑溜溜麻辣鴨血
鴨血超入味又Q彈🥰而且唔太辣,真係食到停唔到口😍
秘製肉鬆響鈴