講起牛大家都會諗起神戶牛!但原來宮崎牛連續三屆奪下日本和牛奧運會冠軍!絕對可以同神戶牛匹敵!紅肉同埋脂肪的霜降比例均勻!今次呢間位於銅鑼灣既「萬丸燒肉」居然推出極上燒肉放題$428/位,一個價錢就可以任食多款牛肉同埋各款肉類、海鮮、小食等等!當中包括A4宮崎和牛、特級安格斯牛等等,仲有某d款式可以搭配壽喜燒汁嗎!△ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽△ ▽ △ ▽ △ ▽ 🔹◉任食牛肉款式·日本A4宫崎和牛五花肉·特級安格斯牛小排、牛胸腹肉·厚切牛舌條·安格斯封門柳、肩胛脊肉、翼板肉·美國牛仔骨·香蔥薄牛舌·秘製牛肋條回本之選當然係「日本A4宫崎和牛五花肉」,同埋「壽喜燒A4宫崎和牛五花肉」。油花若現,五花肉油脂豐富,入口有濃郁的牛肉香!果然係高級靚牛!我就更為喜歡配搭埋壽喜燒汁版本,甜甜哋,減少油膩的感覺之餘,入口也更豐富!其實除左呢兩款高級牛肉之外,最令人驚喜的是,其他牛款都好高質,我幾鍾意安格斯肩胛脊肉、特級安格斯牛胸腹肉、厚切牛舌條等等,肉質柔軟而牛味濃郁,值得一讚!🔹◉任食肉類、海鮮款式·日本豚五花肉、豚肉眼·日本千歲豚肉·美國極黑豬頸肉· 牛油藍青口、虎蝦·手羽、雞

🔹◉任食牛肉款式
·日本A4宫崎和牛五花肉
·特級安格斯牛小排、牛胸腹肉
·厚切牛舌條
·安格斯封門柳、肩胛脊肉、翼板肉
·美國牛仔骨
·香蔥薄牛舌
·秘製牛肋條

🔹◉任食肉類、海鮮款式
·日本豚五花肉、豚肉眼
·日本千歲豚肉
·美國極黑豬頸肉
· 牛油藍青口、虎蝦
·手羽、雞皮、雞腎

除了牛肉之外,豬肉、海鮮都用料上乘而高質!最鍾意日本豚五花肉,日本千歲豬肩肉,燒過之後油脂香滿溢,邪惡美味!美國極黑豬頸肉厚身,彈牙,肉汁滿滿!牛油藍青口、虎蝦都幾突出,鮮味出眾。

🔹◉小食及其他
小食種類都幾多。選擇了玉子燒、芝士年糕等等!至於甜品仲有哈根達斯,好滿足!