2023-03-07 18 views
最近係九龍灣食晚餐見到呢間海南雞飯標榜無激素無抗生素,追求健康既我決定黎試一下😌 我叫左個一人海南雞套餐,呢個餐好抵食,有齊海南雞、飲品、菜、甜品,唔要飲品可以選擇飲湯,佢地既湯都係無味精。我鐘意呢度既海南雞無乜脂肪但係件件都啖啖肉,仲要無乜骨,肉質又滑嫩,仲配埋三款超夾既醬料 (醬油、薑蓉、酸辣醬),我尤其鐘意佢既薑蓉係會磨到好細,點完唔會搶曬原本海南雞既味道,酸辣醬更加唔洗講,點完超級開胃👍🏻 除左雞之外,飯都係重點項目,食海南雞當然不得不配油飯🥰 飯粒呈金黃色,用左泰國米加入雞油煮成,帶有滿滿既雞油香味。至於甜品方面則有一粒包裝雪米糍,不過我食野比較慢,如果唔係連埋個餐一齊上會好d😆因為我食果時已經溶左70%😂整體黎講,我都覺得呢度既海南雞係正既👍🏻👍🏻