2021-01-25
友人知我鐘意食酸菜魚,特登帶我黎開餐😆嚟到餐廳環境比預期中大,裝修新穎、整潔、而且空間感大、座位闊落,仲望到少少海景添😊餐廳主打係酸菜魚,另外有涼菜、蔬菜、小食、飲品、甜品供選擇。侍應端上一樽茶,味道清香, 有助去油。前菜點左個泡椒鳳爪,味道頗搶、辣,鳳爪肉質爽實,好味道。我哋點左個小分酸菜魚,加咗寬粉、豆腐。酸菜魚上枱時超大碗,味道芳香撲鼻,賣相一流。入口先麻,繼而酸辣,味道豐富。爐魚魚塊好多,件件嫩滑、無骨啖啖肉。酸菜係另一精髓,有莖有菜葉,雙重味道同口感。寬粉煙韌滑啫啫,索曬個湯底又飽肚。豆腐豆味香濃,如入味d更好。甜品點左紅糖冰粉,冰粉本身無咩味道,冰冰涼涼滑入口,配埋紅糖水,味道清爽。除左野食好味,呢度坐位濶落,坐得舒服又唔會被催交枱,加分。
除左野食好味,呢度坐位濶落,坐得舒服又唔會被催交枱,加分。