2019-05-21
依間雞煲主要賣芝士雞煲同麻辣雞煲,環境乾淨,係個位置有少少難搵,平日都5算多人去食,假日就5知了,價錢偏貴,味道都係重口啲,份量多數都係偏大份,除左某啲食物外。雞煲叫左3至4人份量,好大份,啲雞份量都好多同大隻,味道偏咸,但都可以接受,成個雞煲都好入味,5會話太辣同埋有啲冇味,味道好均勻,佢有分辣度可以自己衡量。啲配料由其是洋蔥真係好入味,5中意洋蔥既人都中意食👏🏻細食既人凈係食個雞煲都夠曬。啲雞肉份量多之外,件件都好大舊同滑,雞肉同湯汁既配搭令啲雞肉食洛更加多汁肥滑,但因為啲湯汁偏咸,啲雞5洗用任何調味料都已經夠晒味。蝦滑份量就偏少,但食得出係真係有蝦係入面,蝦既味道都好突出,個蝦滑都好爽口,食得出真係新鮮既蝦滑,係成份個份量應該再多少少。依個牛就5值得推薦,啲肉質5好又5滑,而且牛肉味都冇乜,價錢都係貴,唯一一樣好既係份量都係大同外表幾好,其他都不值得去試,所以吾推薦雞子5係人人都接受到,加上依款雞子食到係真係鮮雞子,又大隻同埋好嫩,中意雞子既人一定會好中意,但如果5中意既食會更加覺得5好食,因為佢真係有雞子既鮮味同埋大粒,所以接受五到。總體來說,中意食雞子既我好推薦試下,價錢亦5
最後整體都推薦食依間,雞煲味道入味重口,雞都大隻嫩滑,份量都算多,係價錢比較貴,值得一試