2024-02-18
依家咖啡店開咗好多年,偶然都會幫襯,通常都係食早餐。但係絕對唔會係我嘅首選,因為食物比較一般。每一次揀佢都係因為想同同事傾吓偈,覺得佢坐得舒服啲,人少少。其實佢服務唔錯嘅,幾個女仔都幾好面口,唔會係黑口黑面嗰種,自己出去買又得,叫佢order食完先俾錢又得。已經差唔多半年冇去過,對上一次已經感覺麻麻哋,食物比較Hea。但同事話以前好鍾意食佢嘅鹹牛肉炒蛋bagel,就再去試吓,$48連齋啡 ,一上枱嘅時候佢有少少唔開心,因為個樣同以前有啲分別,冇咗啲伴碟之餘,鹹牛肉餡料亦都比較少。不過我個吞拿魚三文治先至精彩,首先我係叫咗烘底,嚟到個樣同冇烘差唔多只係硬咗少少,好似隔夜麵包嘅感覺,冇香味嘅。同職員講咗我係要烘底,佢嘅回覆係已經烘咗,都冇打算幫我再加烘。我見到件三文治薄切切,就打開睇吓,吞拿魚,應該1mm都冇,早餐$44 連普通咖啡,孤寒到有啲過分。唔怪得知間間食早餐都多人,就係呢度長期小貓三兩隻,總是有原因。
但同事話以前好鍾意食佢嘅鹹牛肉炒蛋bagel,就再去試吓, $48連齋啡 ,一上枱嘅時候佢有少少唔開心,因為個樣同以前有啲分別,冇咗啲伴碟之餘,鹹牛肉餡料亦都比較少。