2016-09-02 287 views
韓風其實在香港已有一段時間, 但我遲遲都沒去過school food, 今天好友建議下, 終於來食了個lunch.  坐位都尚算寛濶, 在reception已例明必須在75mins 用餐完畢, 如果想跟朋友相聚聊天, 這不會是好選擇.是日我兩叫了水冷麵, 因湯內加了冰, 所以麵好夠涷, 而且酸酸辣辣, 麵身比較幼, 都好都彈牙, 加上天氣好熱, 所以係不錯我選擇.軟芝士泡菜鐵鍋炒飯, 好惹味. 在鐵鍋上熱辣辣送上, 加上芝士中和了泡菜辣, 都唔錯.因為係 weekend 的 lunch, 並沒有 set, 我們一人叫了一杯韓國柚子蜜,  味道不過不失.總括來講, 如果想要食得飽, 相信不會便宜, 跟餐廳名似乎剛相反, 還是現在的學生好富貴呢. hehe

水冷麵
軟芝士泡菜鐵鍋炒飯