2024-05-10 24 views
今日第一次試喺元朗呢間嘅鐵板燒,印象中鐵板燒都係比較中高價錢嘅餐廳,但出奇地呢間餐廳有平價鐵板燒食同埋平時喺元朗屯門天水圍都好少見到有鐵板燒,所以今次特登去試吓。到咗餐廳之後見到餐牌大概50至$60就有一款菜式,我哋點咗牛肉丼飯、鰻魚丼飯、炒魷魚、炒牛舌,仲要試埋特色飲品聽講老闆係喺馬來西亞嗰邊訂返嚟。份量都幾多,兩個人食完全係好足夠尤其係個炒魷魚好香口惹味,用黎配飯一流!鍾意食鰻魚嘅朋友都可以試吓,因為呢個鰻魚丼飯嘅鰻魚係成條上!!仲要經過鐵板燒之後鰻魚好香,勁好食!呢個丼飯只係$88,超級抵食。之後同老闆開始傾偈,先知道原來本身餐廳係做中高價價錢,但係因為通咗關之後好多人都返咗大陸消費,所以轉型做平價鐵板燒吸引客人。佢話做咗15年都就嚟頂唔順,聽到都有啲心酸,所以希望大家都可以支持本地餐廳啦!
呢個丼飯只係$88,超級抵食。

2024-05-10
TakeAway