2023-12-11 432 views
好記得個電視機播嘅MV會隨着時代轉變,最跟得上潮流。曾幾何時阿姐應承過永遠唔落閘,但最近都開始落閘會休息。每次一去到,一定會等勁耐,等到肚餓第一樣叫嘅嘢就係蛋炒腸粉,因為喺即炒唔洗等,我食嘅蛋炒腸粉經歷過好多代,有唔同嘅阿姐炒過,味道始終如一如。最難忘嘅係,你望住姐姐們一路潑吓潑吓啲燒烤,最期待就係一大碟雞全翼喺你枱面,性價比極高。其他菜式,其實味道都差不多,但呢度真係大件夾抵食,娃娃菜、秋葵、韭菜、芥蘭,每一寸都好足料,唔會好似出面啲燒烤咁得幾條,保證你一定食得飽,食唔飽就叫串粟米。相信會食完再食,唔係因為個味道,而係因為食返學生時期嘅回憶,你會見返同一個阿姐燒雞翼俾你,就好似返返去學生時期咁樣。

蛋炒腸粉
娃娃菜、秋葵