2022-08-06
大家好又係我劣評聖手!距離對上一次差評都有一段時間,今日我的起心肝比一間我晨早已經想差評嘅餐廳—MOKO嘅岩鹽!呢間餐廳基本上每一次食我都想俾差評,但係純粹因為同事想食所以我先會食,佢性價比絕對係比正常偏低,價錢亦越加越貴,就嚟接近平均$180個午餐,絕對唔係叫做平!大家可以睇相先,睇相都覺得叫做吸引,但如果你計清楚條數,平均每粒壽司都大概廿蚊,唔係叫平,個味同質素都非常普通,大部分時間啲沙律都唔多新鮮,主要係塞好多野入個餐質飽你,但價值絕對唔高。另外最主要想講餐廳待應的態度問題,佢真心係我食呢個價位態度最差的餐廳,上至經理下至receptionist 的態度都想以方向性黎形容,其實我真係有大量例子提供,譬如最近我去食左兩次,入座時我要求餐廳為我提供卡位,但是侍應表情百般不願話無法安排,但係每次都會喺你食到大半嘅時候叫你坐去卡位,因為佢有六人想入座,想你讓張二人檯出黎,唔好阻住佢做生意,咁樣嘅食相真係好難睇,大佬你唔係茶餐廳大排檔,係午餐都要二百蚊嘅中上價位日本餐廳。喺人哋食緊飯嘅時候搬人哋去第二張枱完全唔應該發生,更何況我哋已經就嚟食完係咪等多陣都唔得?侍應又會因為你唔小心阻住佢上菜
侍應又會因為你唔小心阻住佢上菜,企圖將啲用火爐坐熱緊的餐點撥落你個身,但完全唔會唔好意思,完全覺得你阻住佢做嘢,咁嘅態度係大排檔都唔會出現。甚至我覺得之前態度好少少嘅侍應喺度做咗一排嘅態度已經比之前差咗好多,真係近朱者赤近墨者黑。
再舉多個例子就係之前試過入座嗰陣佢將我哋八個人分開兩台坐,坐到勁遠,但係之後安排喺我哋之後拎飛嘅客八個有得靠近坐隔離檯,我哋表示不滿之後坐返埋一齊,到稍後用餐嘅時間戴眼鏡嘅經理(應已離職)同啲侍應對住我哋嘅態度都係呼呼喝喝,問我哋食咩嘅時候都特登提高聲量,將啲情緒發洩係我哋身上。
如果你要比我評分呢間餐廳絕對係負分,喺經濟環境咁差情況下,佢個餐收緊我差唔多$200,俾啲咁嘅服務態度我,你下次請我食丫?我都唔會去!貼錢買難受!