2020-10-07 1810 views
一直有買開呢間店食套餐,基本上每星期都買,套餐的份量是一直無問題,亦跟據餐牌上的數量,寫3比3、寫4比4。但今個星期開始,我發現數量變少咗,只係同朋友討論時話可能手誤,放少咗一件,所以不以為然。過咗兩日,我再去買嚟食,又係一樣的套餐,餐牌依舊數量係寫4件。到我取餐時打開一看,又係少咗,咁我就去問問職員,職員竟然答:「一直都係比3件,無比4件!」然後我指住餐牌話明明寫明係「4」呢個數,而我一直食都係有4件,我無需要屈佢吖~最後我返去食時發現,3件都唔係.....今次得2件!!(我發誓我完全未食過即影)真係想問返間鋪,係員工錯定餐牌錯?員工錯但又好堅持無錯,餐牌錯但我又一直食左幾個月4件的數,真係錯又唔改係咩玩法??

最後我返去食時發現,3件都唔係.....今次得2件!!
(我發誓我完全未食過即影)

雲吞酸辣粉
TakeAway
$39 (Lunch)