2015-10-01 681 views
閒日去太子的話,一定會黎食,節假日太多人就未必啦。雖然係人都知呢度既辣湯底先係精髓所在,但由於本人極之唔食得辣,所以小小都唔敢試。所以今次我點左牛肉加黑柏葉,清湯。首先講下D牛肉,熟成度剛剛好,熟得黎又唔會老同韌,食落嫩滑彈牙,而且量都幾多,唔似有D連鎖店兩餸以上時每樣象徵式得小小,錢加左但份量無變。而黑柏葉更是我最愛,因為我鍾意食D比較爽口既野,而黑柏葉比起一般白色更有過之而無不及,而且佢本身既加工步驟比較少,即係1相對健康D。其他配料就一般質素,未知是否因為烹煮過程較久,質地上都比較腍,就連米線也一樣,幸好我唔介意較腍身既米線,米線口感滑溜,非常易入口。
自選兩餸米線(黑柏葉+牛肉)
閒日去太子的話,一定會黎食,節假日太多人就未必啦。

2015-09-21
$35 (Dinner)
自選兩餸米線(黑柏葉+牛肉)