2022-04-08
💎總評分:8.0/10-小編save左好多寵物友善餐廳🐶,主要look for地方闊落唔會同隔離坐得太近,事關小編養嘅係鸚鵡🦜,怕太近貓狗會有危險。呢日發掘到呢間室外空間夠大嘅cafe,特登帶隻雀出街見下人👀。🚗 Cafe喺地面,個個都係泊喺對出馬路,夠晒方便。1️⃣ All Day Breakfast $138ADB嘅配料嚟嚟去去都係嗰D,想要突圍的確有難度。小店嘅ADB除左scrambled egg🍳,薯餅🥔,芝士烤菇🍄之外,仲有勁大條司華力腸,同埋卷住cheese嘅parma ham 同蕃茄粒🍅,豐富得嚟仲好別緻🎀。2️⃣ Classic Bolognese $62Pasta嘅選擇都幾多,可以自選麵條,店員推介classic嘅肉醬意粉🍝,bolognese sauce係用雞肉🐓mix豬肉🐖,比起一般嘅牛mix豬淡口少少,醬汁都幾多,但係唔太濃味所以感覺輕盈🧚🏻♀️。3️⃣ Truffle Fries $45本來以為薯條本身有truffle味🍟,原來係原味薯條配truffle mayo,但勝在即叫即炸夠脆,而且份量大好抵食👌🏻!4️⃣ 花茶 33 荔枝梳打 39飲品方面正常發揮,花茶有火爐暖住,好
🚗 Cafe喺地面,個個都係泊喺對出馬路,夠晒方便。
1️⃣ All Day Breakfast $138
2️⃣ Classic Bolognese $62
3️⃣ Truffle Fries $45
4️⃣ 花茶 33 荔枝梳打 39
飲品方面正常發揮,花茶有火爐暖住,好多玫瑰花夠養身。
Cafe平日仲有set lunch🍽️,價錢$60起,送飲品,非常抵食🤑。如果你係新界朋友又想帶毛孩去下街,Cafe可以俾你以茶餐廳價錢慢慢chill,架車仲可以泊正眼前🚘,方便又抵食。
環境服務:⭐⭐⭐⭐
食物質數:⭐⭐⭐⭐