2019-12-28 980 views
冬節食飯,今年我地特別D,唔去酒樓食飯,而係去自家燒吧BBQ,自家燒吧位於官塘駱駝漆大廈,由官塘地鐵站步行只需5分鐘左右,方便就腳。6:00到達,已經9成滿座,不用等位直接入座。餐廳燒烤爐係用發熱管,所以成間餐廳都不會好煙,太大陣味,而且食完最緊要唔會太熱氣。食物種類有成十幾二十款,腸仔、午餐肉、黑椒牛柳、雞串、車厘茄、棉花糖、菠蘿、台灣腸、菇類、羊肉、燒賣、粟米等等,另外仲有甜品、冷盤有蝦、青口。格離仲有熟食,有雞翼、炸雞塊、菜等等,枱上點餐紙,都有好多款食物選擇,仲要任食架,有炒粉麵、黑松露薯條、炸餃子、炸雞中翼蒜蓉焗生蠔等等。飲品有紙包飲品同即沖飲品好方便,已經串好一串,轉幾分鐘就食得,仲有3隻醬比你搽,有辣醬、蜜糖、燒汁蜜糖,而我最鐘意就係加孜然粉,有辣味、花生味、原味,3款都好香好惹味睇下蜜糖雞翼燒得幾靚,仲有必食燒菠蘿又甜又多汁甜品細細杯,可以食多幾杯

飲品有紙包飲品同即沖飲品

睇下蜜糖雞翼燒得幾靚,仲有必食燒菠蘿又甜又多汁

甜品細細杯,可以食多幾杯