2017-10-21 719 views
對上一次來新蒲崗已經是一年多前,還記得那時候要來取結婚用的絲花花球。今天跟先生再來新蒲崗,去左Mikiki 搵食,睇完商場地圖,最後選了這間cafe-Le Cafe Place。當時正值午餐時間,餐廳室內的坐位已滿,唯有坐室外露天坐位,剛好今天天氣不錯,轉涼了又有點風,坐戶外反而覺得很舒服。最欣賞它的沙拉,用了蜜桃🍑汁,吃起來甜甜的又很清爽青豆湯- 我一向也不喜歡青豆的,細個媽咪整雜豆炒肉,我一定會挑返曬D青豆比媽咪食,而家食嘢遇到D青豆就會挑曬比老公😆當然呢碗湯都係老公飲埋佢。Latte- 一送上來的感覺係外表不太討好(喂呀,拉花搞到一堆嘢咁想點呀😅)但說實在咖啡味道是不錯的

最欣賞它的沙拉,用了蜜桃🍑汁,吃起來甜甜的又很清爽

2017-10-20
$80 (Lunch)