2024-07-25
龍門居真係數一數二食宵夜嘅好地方,估唔到而家龍門居都有煎餅果子,仲要係勁爆餡嗰隻~ 食完舔舔脷😍1️⃣ 煎餅果子🌯揀完餅底就可以隨自己鍾意揀配料😍我就揀咗一個要牛柳為主,一個以豬頸肉為主,另外仲分別加咗芝士、粟米粒、肉鬆…🤫不得不讚佢哋真係勁大方,全部都係大大羹放上煎餅度,一啲都唔孤寒,加埋芝麻好香~ 呢個勁爆餡嘅煎餅食完真係太滿足😋2️⃣ 可可布甸可麗餅🍫之前食嘅可麗餅都係扇形,今次嘅呢個餅成個雪糕筒咁🍦 上面係滿滿嘅可可粉,加上滑捋捋嘅朱古力布丁🍮 底下就有好細膩嘅cream同一片片嘅香蕉🍌 超好食😋3️⃣ 桂花河粉布甸碗🥣此河粉不同彼河粉,因為呢度係用蒟蒻整成河粉嘅樣~ 入面有小丸子、馬蹄爆爆珠、布甸… 而且加入咗桂花,淡淡的花香味😆食嗰陣時一定要配埋椰汁🥥4️⃣ 芋泥豆酪碗🥄係個食完會好飽嘅甜品✨一大球芋泥加好養生嘅桃膠、軟軟糯糯嘅芋圓,份量都幾多下😋~5️⃣ 招牌百香果檸檬茶🍋青檸加埋百香果係完美嘅配搭,真係flash到不行了✨ 清新嘅檸檬味加埋粒粒百香果籽,生津又解渴👍🏻6️⃣ 芋泥麻糬珍珠奶茶🧋我係勁鍾意芋泥嘅產品❤️ 呢到嘅芋泥係自己整架~~ 仲要係大大羹將芋泥放入奶茶入邊,再加埋麻糬同埋珍珠,
1️⃣ 煎餅果子🌯
揀完餅底就可以隨自己鍾意揀配料😍
2️⃣ 可可布甸可麗餅🍫
3️⃣ 桂花河粉布甸碗🥣
食嗰陣時一定要配埋椰汁🥥
4️⃣ 芋泥豆酪碗🥄
係個食完會好飽嘅甜品✨
一大球芋泥加好養生嘅桃膠、軟軟糯糯嘅芋圓,份量都幾多下😋~
5️⃣ 招牌百香果檸檬茶🍋
6️⃣ 芋泥麻糬珍珠奶茶🧋
我係勁鍾意芋泥嘅產品❤️ 呢到嘅芋泥係自己整架~~ 仲要係大大羹將芋泥放入奶茶入邊,再加埋麻糬同埋珍珠,煙煙韌韌😚