2022-12-23
收工收得夜 約埋同事一齊食宵夜~12點後營業又好味既餐廳唔多呢間開到3:30 am 就決定去呢度啦-生蝦剌身 (6隻) $88食泰國菜點可以無生蝦😍生蝦肉質彈牙 不過唔知係辣椒定個汁好辣辣到飲芒果沙冰都飲唔到有味🥵-泰式炒金邊粉 $58金邊粉炒得剛剛好 唔會太淋炒到散晒蝦肉一樣爽口彈牙 呢個價錢食到唔梅既蝦肉係好難得🥹-泰式青咖哩雞 $78平時食開黃咖哩 今次就試下青咖哩啦雖然都好香 但攞佢黎點烤餅同蒜茸包就唔夠黃咖哩咁好味喇 黃咖哩既汁杰好多 可以加超多汁😍另外仲叫左紅咖哩 不過放得太遠只係食左一兩啖無太大印象就唔講了-特色薄餅 $30 / 蒜茸包 $30食咖哩點可以無呢兩樣好朋友兩樣都新鮮熱辣做起 加埋咖哩揀直係perfect match🤤🤤🤤-串燒 $52/4串叫左豬、牛、雞、墨丸各一串好似淨係食左串牛 正常 無乜特別-炸蝦餅 $78炸蝦餅都係我最愛之一新鮮炸起 蝦肉同其他餸一樣都係彈牙既加埋甜酸醬好好味🤭-馬拉盞炒通菜 $60食咁多肉當然要食番啲菜啦不過今次個菜就炒得有啲咸 麻麻地-什錦拼盤 $198泰式小食咩都有啲 但因為太多人share我只係食左皮蛋蝦餅😂都係彈牙好好味😋
12點後營業又好味既餐廳唔多
平時食開黃咖哩 今次就試下青咖哩啦
特色薄餅 $30 / 蒜茸包 $30
食咖哩點可以無呢兩樣好朋友
串燒 $52/4串
叫左豬、牛、雞、墨丸各一串
好似淨係食左串牛 正常 無乜特別
蝦醬味唔夠濃 不過$48黎講係好抵食😂
泰式豬頸肉炒飯 $48
豬頸肉都係份量唔算多 不過都係果句
$48黎講已經係合格😌
泰國野果然要多人先食得開心 可以叫到多好多野食 咩都食得到 叫左咁多野食給野飲先至$1195 都真係好抵😂