2020-10-17 1135 views
個人好少食串燒做宵夜🌕因為通常好辣🌶好多味精😖呢間小店既串燒惹味得黎又唔會太重口味🤢 燒得有心機之餘 老闆娘又有人情味💕⭐️ 即開即燒生蠔 🦪都算肥美😋而且辣味唔會蓋過新鮮感🌊⭐️ 香燒肉眼粒 🥩雖然熟左少少🔥但係肉味都好濃 燒完都能夠鎖住D肉汁🔒⭐️ 海鹽燒牛脷 👅牛舌好有口感 但係唔會韌 係我的最愛❤️ 海鹽可以多D 中和油膩感🧂⭐️ 泰式燒豬頸肉 🇹🇭加左辣醬燒🌶️ 好試得出炭燒感 而且比想像中唔肥🐷 再點一點類似魚露既汁 有泰式街頭風味🛵⭐️ 燒爆醬煙肉鵪𪂹蛋 🥚爆漿驚喜比我想像中少😅 有一點點Overprice💸⭐️ 燒日本紫薯仔 🍠看似平平無奇但係每一粒都好甜🍬 又唔會太飽⭐️ 日式鹽燒雞全翼 🐔肉唔算好多 但係脆卜卜加上鹽燒的滋味🥰好香口過癮⭐️ 日式汁燒鮮白鱔 🦈大推呢個‼️ 有種日本食到燒鰻魚既感覺 ❤️好新鮮無泥味 同照燒醬汁好夾😚⭐️香烤明太子雞翼 🐟明太子唔會腥👍🏻 但係日本既味道比較鮮🇯🇵 鹽燒比較好食⭐️ 燒鮮冬菇 🍄⭐️ 燒金菇肥牛卷 🐮⭐️ 蒜蓉生燒原條茄子 🍆食D蔬菜中和返D熱氣 不過不失啦 差咁D炭燒味😅 茄子比起其他串燒店無咁濃味 同辣味😕⭐️ 燒琥珀焦糖蘋果 🍎蘋果份量只有兩小塊

⭐️ 即開即燒生蠔 🦪

⭐️ 燒鮮冬菇 🍄
⭐️ 燒金菇肥牛卷 🐮
⭐️ 蒜蓉生燒原條茄子 🍆

⭐️ 燒琥珀焦糖蘋果 🍎
蘋果份量只有兩小塊 有點少😟但係焦糖令蘋果本身既清甜更上一層樓🤩

⭐️ 青提子焦糖雪葩 🍇
一定要試下💖 自家製既雪葩感覺比較冰感🍧 無雪糕咁Smooth 但食落比較天然🌿提子既甜好清 食落去係順喉既👅

大推呢間串燒小店🎏 食物燒得幾有誠意💞 而且味道香濃得黎唔會太過味精 要瘋狂飲水咁🧊