2017-10-23 1410 views
家庭聚會,訂佐一圍,大家開開心心食餐飯。都係個d set好晒餐牌,唔駛諗,有雞有魚有飯仲有糖水,每人都係3百幾蚊,Ok la~清蒸沙巴龍躉新鮮,食落去有咬口,有魚既肉紋,係新鮮魚先會有呢種質感。家鄉蔥油雞好食,佢既蔥油味好入味。即使食雞胸肉,一樣都做得咁好。仲有炸蔥同蒜舖係雞上面,超濃味。個人喜好LA, 我都怕太濃味既野,呢次我都接受到。蠔皇海螺片伴玉掌好入味,鵝掌好淋,又無散開一節節,平時d鵝掌會整到好鹹,但呢次又無,仲有層厚厚地既膠質壽包好大個,蛋王蓮蓉壽包。食埋呢個包,可以包到第二朝,好彩我留佐肚食壽包~蝦片上菜前有蝦片,又係d食唔停口既野,好鹹LA, 有少少辣,同事話可以係出面買,12蚊一包,我都心郁郁呀~
家庭聚會,訂佐一圍,大家開開心心食餐飯。
清蒸沙巴龍躉
新鮮,食落去有咬口,有魚既肉紋,係新鮮魚先會有呢種質感。
家鄉蔥油雞
蠔皇海螺片伴玉掌