行完街有啲肚餓,經過呢間望落都幾多人食、幾地道嘅小店決定一試。佈置新淨簡約得嚟又散發著家的溫暖。香茅豬扒飯套餐,只要$78元,非常實惠。這個套餐還附有蠔油生菜和凍奶茶,僅需另外$2元。朋友好鍾意個香茅豬扒,話香酥可口,於是又用優惠價叫埋香茅雞翼。睇食評見另一道非常受歡迎的菜品是豬膶粥餐,豬膶大大份,啲粥都好綿密,僅售$77元,已包咗油條和腩汁蘿蔔,我自己就叫多個凍柑桔蜜。加配嘅鮮蝦腸粉食落順滑,鮮蝦彈牙。叫咗咁多嘢食人均都係$100左右,唔怪得咁多街坊捧場。PS餐廳設有最低消費限制為$50元,所以記得在點餐時注意。#味滿#天后#家的味道 #香茅豬扒飯#豬膶粥#美食分享 #食記 #餐廳推薦 #香港美食

叫咗咁多嘢食人均都係$100左右,唔怪得咁多街坊捧場。

PS餐廳設有最低消費限制為$50元,所以記得在點餐時注意。

#味滿#天后
#家的味道 #香茅豬扒飯#豬膶粥