2019-04-08
草根爸爸平日開工有到富臨飲茶的習慣,因留意到酒樓有推出海鮮餐🦐🐟🦀🐙,便建議一家一同前往。🍴海鮮餐.冰鎮鮑魚沙律白灼生蝦芝士開邊焗龍蝦椒鹽瀨尿蝦蒜茸粉絲蒸鮮帶子清蒸龍躉件豉椒炒花蛤薑蔥炒海蟹蒜茸炒時蔬迷你珍珠雞.海鮮餐有齊魚蝦蟹龍蝦帶子花蛤瀨尿蝦🌊,款式都算多。草根最中意芝士開邊焗龍蝦🦞,新鮮彈牙加上芝士汁好惹味。薑蔥蟹都唔錯,蟹肉鮮味細嫰🦀;清蒸龍躉蒸得剛好,魚肉嫰滑🐟;中西fusion 菜冰鎮鮑魚沙律都好有驚喜❤️,鮑魚軟腍,加上甜甜的醬汁及Wasabi,好吃啊!白灼生蝦🦐同椒鹽瀨尿蝦就正常發揮帶子、花蛤睇落唔錯,但食落失望😞,過熟令口感韌。粉絲吸收了蒜香,可惜油膩了點,而花蛤則嚐不到鮮味。時蔬似係為湊夠數而放入餐牌🥬,老到有渣,不吃也罷🙅🏻♀️。迷你珍珠雞係飽肚之選。特別在於係加入紅米,感覺健康d,米飯蒸至軟腍,中間包住肉碎、冬菇同鹹蛋黃,味道唔錯。.人流唔多都有好處,侍應姨姨不斷幫草根換碟清殼,服務一流👍🏻。海鮮種類多,味道還不錯。
🍴海鮮餐
豉椒炒花蛤
薑蔥炒海蟹
蒜茸炒時蔬
迷你珍珠雞
海鮮餐有齊魚蝦蟹龍蝦帶子花蛤瀨尿蝦🌊,款式都算多。
草根最中意芝士開邊焗龍蝦🦞,新鮮彈牙加上芝士汁好惹味。
薑蔥蟹都唔錯,蟹肉鮮味細嫰🦀;
清蒸龍躉蒸得剛好,魚肉嫰滑🐟;
白灼生蝦🦐同椒鹽瀨尿蝦就正常發揮
時蔬似係為湊夠數而放入餐牌🥬,老到有渣,不吃也罷🙅🏻♀️。