2023-04-18
好耐冇同老公拍下拖,趁著拍拖週年老公話帶我去間藝術cafe chill下,順便可以行下K11 musea餐廳開放式設計,一去到就見到有好多唔同當代藝術家既作品,村上隆、奈良美智同草間彌生都有,好多作品都可以買返屋企留念😻有得食有得睇有得買旁邊玻璃櫃都仲有好多藝術展示品,簡直係個mini exhibition晚餐都有唔同既set dinner提供,+$48仲可以試到佢地最出名既藝術打印咖啡,除咗咖啡之外仲可以揀濃朱古力,兼且自己揀相嚟打印都得,我就揀咗我寶貝仔❤️老公就話不了,感覺飲咗寶貝仔落肚咁🤣所以就揀咗海鹽香蕉朱古力。飲品分層好靚!面層奶泡綿密到好似啲芝士奶蓋咁,糖脆面加買奶泡好似食緊甜品咁杯朱古力真係印得好清,瘋狂影相到真係唔捨得飲🤣朱古力非常濃稠,口感好絲滑,好掛杯,係我飲過最厚身既朱古力今日心血來潮想食墨魚汁意粉,所以就叫咗橄欖油炒墨魚汁意粉配帶子。墨魚汁用咗囉意粉本身,唔怕食到嘴黑黑😛意粉口感好煙韌,蒜香味濃,香煎帶子有5大粒而且唔會overcook,好有鹹鮮味小食叫咗個炸魷魚圈配黑松露蛋黃醬汁,魷魚圈揸得好鬆脆,黑松露醬好香,一上枱就即刻清晒老公就叫咗個安格斯高級肉眼牛扒配
老公就叫咗個安格斯高級肉眼牛扒配烤薯,足足有成10oz咁大,伴碟仲有沙律同埋烤蒜,份量十足
我哋叫咗三成熟,煎得好juicy,而且好有牛味。烤薯外皮煙靭,質感好綿滑
離場時見到有客人帶狗狗一齊嚟用膳,而且staff好友善咁協助拍攝,無論餐廳環境同氣氛,以及侍應態度,都值得一嚟再嚟❤️