2024-04-27
實話實說:環境靚嘅,有用心整過,但係食緊嘢嗰陣有隻蚊飛來飛去。甜品真係OK唔錯,叫咗兩個PC狗蛋糕,我覺得都好好食,開心果醬好濃郁。但係將軍澳呢間真係唔知點解水準差D?我第一次食大圍嗰間分店,叫咗個三餸定食,我覺得幾好食,亦都夠味,但係今次將軍澳真係差咗啲,首先個蕃茄奶油燉雞無論係肉定係汁都係非常淡非常水,雞肉質地都係普通,白飯都係平平無奇,個中華沙律都係好普通,完全對唔住成百蚊嘅價錢。跟住我朋友叫咗嗰個豚肉拉麵,我食咗佢一塊豬肉叉燒,啲豬肉韌到一個點,仲有一舊咬唔爛嘅筋(?),我就冇食到佢個麵,但係聽朋友講話好鹹。一個又鹹一個又淡,唔知想點。我寧願食一汁一菜(觀塘某間日本定食餐廳)我哋邊食就邊吐槽,好彩最後食返個靚甜品救返心情。甜品雖然好食,但係都成百蚊一個(因為係合作甜品),所以都係唔抵食。所以有一個結論,就係下一次食屋子淨係食甜品好啦🙏🏻睇吓佢未來會唔會進步啦。