2015-11-16 1580 views
YOHO行完街就搵嘢食, 其實元朗咁多嘢食,YOHO又走高價路線,照計就出返去食好D,不過實在想知D食店貴係邊,所以就去食一次。入到黎坐得又舒服,招呼都唔錯,之前有食評話佢伙計好green唔識serve客。今日見到一個應該係senior d0既 waiter。佢都有介紹個menu裡面有咩食比我地。服務都算唔錯,要暖水有暖水,要bb餐具有bb餐具(木餐具,not exactly for baby)湯 - 有魚湯+窩夫 / 雜菜湯﹕。唔太咸,夠熱,窩夫唔係有甜味果種,我估係因為點湯用,所以無乜味橘子蝦沙律 - 份量少得驚人,下面果舊係海鹽磚,個senior話可以用隻蝦捽吓舊盬。但我勸大家唔好咁做 ,因為真係好咸。蝦係唔錯,但始終唔夠大隻。蝦天使麵 - 點解又揀蝦? 因為佢寫住係seasonal,咁叫多次都無壞。哩隻蝦同沙律果隻唔同,好食咗同大隻咗,同埋有個鹽比你伴食。不過哩盆得手掌咁大0既天使麵真係當主菜又唔係,當前菜又唔係。同埋食哩個天使麵未至於令我覺得佢地用咗好特別0既方法去煮,無乜令人回味0既感覺。鱸魚 - 哩個都有用盬(佢地0既主題),魚夠滑,唔鞋,新鮮,有人切埋比我地食。哩條魚唔

鱸魚 - 哩個都有用盬(佢地0既主題),魚夠滑,唔鞋,新鮮,有人切埋比我地食。哩條魚唔錯!
咁就食完架啦~ 無啦!
叫飲品,一個又係用鹽0既咖啡,另一個係薑檸蜜,不過講真......個檸蜜佢薑味太濃但蜜味又太少。如果你唔係好頂得順個薑味,你一定飲2啖唔飲。

最後食返條手工雪條作總結,手工雪條士多啤梨係好食,青蘋果係無乜味,不過因為佢係手工無加工雪條,如果佢青蘋果味香到好似食糖咁,你就會好驚!!
講真,好多時聽人講yoho mall開錯location,應該開係銅鑼灣/尖沙咀,因為花費得起0既人唔會係元朗。佢地其實都講得無錯,食到咁貴,份量如金。如果你話佢地target大陸人,我星期日去又唔見有好多大陸人喎,就算佢地係幫襯,佢地一樣未必會揀食咁貴!! 我真係好想知yoho日後0既方向同究竟佢想target邊d人?! 如何生存於元朗?!
Other Info. : 價錢太貴,元朗太多好嘢食。唔知佢生存到幾耐。不過食多次0既機會唔大,除非我真係好唔想等位!
2015-11-14
$320 (Dinner)