2022-04-18
🪺復活節長假話咁快就最後一日啦🥲 真係好唔捨得holidayyy, 今日都要對自己好d💛飲開white espresso既我第一次試手沖☕️ 呢間咖啡店對手沖超有執著, 咖啡師會了解客人既口味, 再詳細介紹唔同咖啡豆既味道☕️ 咖啡豆都有好多唔同選擇同產地咖啡師會每一個step都俾我地聞下同解釋下做緊咩, 對於一個手沖新手黎講好新奇我呢隻係有sangria味🍷酸得黎又有d spice平時巴西既咖啡豆都係比較nutty, 但呢隻係偏果味重d而且因為唔係用日曬同水洗等既普通方法, 而係用anaerobic fermentation厭氧處理法, 就好似處理紅酒咁, 用二氧化碳代替酵母菌, 所以就會有好似sangria咁既葡萄酒既香甜醇口既豐富味道芝士同戚風蛋糕都有好多口味選擇🍰 芝士蛋糕係焗過實淨果種, which is my fav🧀 加埋柚子味道更加清新老闆對所愛既野(香港同咖啡豆)既堅持實在好值得欣賞, 不枉間店係樓梯轉落地庫既空間, 但落到黎都見到好多人幫襯, 下午四點黎都爆場-柚子芝士蛋糕🧀($60)手沖咖啡☕️($80-$140)
我呢隻係有sangria味🍷酸得黎又有d spice
平時巴西既咖啡豆都係比較nutty, 但呢隻係偏果味重d
柚子芝士蛋糕🧀($60)
手沖咖啡☕️($80-$140)