2014-12-08
香港寸金尺土,係事實。所以,想聽說中環是物價高企地方,今次,行行下有緣見到呢間Fresco cafe, 這裡有各式各樣麵包西餅,款式超多,而且價錢太大眾化,所以打尖介紹左呢到比大家先^^平時好鍾意食麵包蛋糕,比我遇到呢個小店,即刻心心眼呢!$10 / 3個,大大個老婆餅,大大個合桃酥,抵食到呢!先講,老婆餅味道屬健康型,不太甜,皮雖則稱不上薄,但勝在餡料不少,呢個價位收貨架!合桃酥,買完第二日先食,口感保持鬆化,甜度方面同老婆餅一樣,少甜的。我最鍾意係價值 $7 蛋白蛋糕,蛋糕厚厚的,蛋糕軟綿得黎中間部分特別鬆軟之外,食起黎仲唔會乾乾的,味道清香不錯呢。仲有,紅莓鬆餅 $10 /2個 (抵食!比爸爸同細佬一人一個食左,所以味道方面 .. 留待大家試試,話番我知啦 )最後,我見新鮮出爐曲奇皮蛋鐽都係$3 ,拿破崙大大件$7 咋,下次可以去開中環買黎試下。偶爾,發現小小餅店,更令我珍惜,味道更獨特、更難能可貴,大家一齊支持這些小店吧,隨時發現意外驚喜呢^_^
香港寸金尺土,係事實。
平時好鍾意食麵包蛋糕,比我遇到呢個小店,即刻心心眼呢!
$10 / 3個,大大個老婆餅,大大個合桃酥,抵食到呢!