2022-08-02 693 views
今日同老公加朋友仔去左食山見~尋找幸福的小確幸~服務員好有禮貌~入座前已經問我地要咩湯底~坐左一陣都無個湯已經上左❤️~職員仲好貼心話嘢食係手機落單架~如果手機網絡收得唔好可以用佢地Wi-Fi~講左密碼我哋知~👍落咗單無幾耐,啲嘢食好快就到,嗱嗱臨影完相~就落晒落去,等埋老公拎好醬番黎就有得食😊~除咗喺手機落單,我仲慢慢睇下出邊仲有啲咩食~除咗啲常見嘅食物,仲有好多唔同嘅台灣熟食,例如魯肉飯、柯仔麵線、牛孖筋、滷大腸同豬手等等,炆得好淋同好多骨膠原,味道幾好!推薦牛孖筋~飲品櫃仲有好多唔同嘅台式飲品~試左鳳梨烏龍茶~甜甜地幾得意~另外仲有一枝枝膠樽裝住既泡茶~外表非常吸引~老公飲左兩大枝😗呢度有部自動咖啡機~飲品選擇多元化~都好有誠意~啱晒收咗工嘅我飲。翻到位啲嘢食都熟晒啦,和牛都好正呀~望到好多雪花食落口都好甜~豬肉有咬口得嚟又唔會太過靭,肥得嚟又唔會太膩~不錯不錯!我揀嘅餐仲包海鮮,鱔片同沙白都新鮮,真係好好食其他小食類、炸物類,送到上嚟都係熱辣辣架~好脆口~老公好鍾意佢既炸雞扒同鹽酥雞~真心唔明我哋明明點最貴個個餐~要食靚牛架ma~佢都要食炸物~證明炸物既吸引~呢度既魷魚同牛柏葉都
。翻到位啲嘢食都熟晒啦,和牛都好正呀~望到好多雪花
其他小食類、炸物類,送到上嚟都係熱辣辣架~好脆口
證明炸物既吸引~呢度既魷魚同牛柏葉都好令仔~
另外~以為鬼麻油炸鬼係伏野~點知係encore位🤣~呢間鋪仲有啲打卡位,朋友幫我同老公影左好多相😂因為無咩人影..好滿足!
服務員都有問要唔要幫手合照~都幾好服務!臨走寄埋左post card 比親友..等佢下次試拎住張post card 有折扣

整體嚟講,個人覺得啲嘢食真係好食,而且口味幾正宗,好啱宜家無得去旅行,又掛住台灣嘢食嘅我,仲要係任食,款式真係多到試唔晒,一定要嚟多次,試埋淨低嗰啲!
2022-07-27
$400 (Dinner)