2017-08-21
今日一個人行街見到呢間食店係食馬來西亞嘢想起好耐都冇認真食過馬拉菜,就被吸引左坐低進食佢在商場地庫角落,所以環境比較和寧靜,其實覓食既時間最好係中午飯和下午茶中間時段,因為有兩款餐牌俾你選擇但有時太多又好容易有選擇困難症,我到最後都係選左個招牌喇沙、一個小食和泰國飲品。MEE…喇沙,有豆卜、大蝦、蜆、蟹柳、魚蛋、魷魚、蛋、雞絲,喇沙送上來未食已經聞到陣陣椰香味首先試個湯,辣辣地、甜甜地,好濃好杰椰香豆卜索左個湯好嘢味,大蝦好爽魚蛋、魷魚好彈牙,蜆肉好鮮甜,原來一碗喇沙裏面係有米粉和麵一啖有兩種口感好難形容,而且有噤多配料配搭,真係回味無窮!無骨酸辣鳳爪沙律,望落裏見到好多隻鳳爪食落去酸酸味味少少辣,鳳爪真係少少骨都冇而且夠凍好彈牙爽口,越食越想食!泰國豆奶紫米冰,送上來見到佢既設計好有心思,另到飲既人都開心而且適合喜歡拍照既人post相呃like和懶人唔使用手去倒豆奶,因為飲到去某個位,豆奶會自動倒出,好方便講返呢杯飲品其實除左睇得,個豆奶味道都好濃而且加埋杯內既紫米煙煙靭靭,真係perfect match今餐真係捧著肚走
今餐真係捧著肚走