2023-02-06
每次係澳南海岸踩單車都會經過Le Marche Steak & Frites,餐廳裝潢有法國小酒館既感覺,而且reception係餐廳正中間,相信職員可以更能注意客人舉手🤔食物選擇唔算多,主菜有四款,而食肉獸既我係為左肉眼扒而嚟到Le Marche Steak & Frites😍- 無限量薯條薯條係我鐘意既幼身款式,可以一啖食幾條薯條。最重要係無限量供應,每次上菜時侯都係熱辣辣😋- 炒磨菇Side dish嚟講呢個份量幾多,蘑菇有一陣牛油香氣,加上炒洋蔥粒,味道非常香口😝- 烤阿拉斯加比目魚紙包魚既方式可以鎖住水份,令魚肉多汁,比一般比目魚更嫩滑。比目魚頂部放上洋蔥,魚肉味道更鮮甜,同時魚肉唔會長期浸泡係魚油入面,口感保持清爽。- 美國特選級天然「黑白牛」肉眼扒客人可以選擇10oz或16oz ,外層焦香,肉質非常粉嫩,肉味濃厚,而且無筋,大大啖咁食好爽👍🏻。醬汁方面我地揀左牛肉汁,職員仲會問我地要唔要芥茉,英法美式應有盡有。飲品方面,我地叫左兩杯mocktail,分別係Blue Lagoon同Shirley Temple既無酒精版本,兩杯顏色好鮮艷,味道唔錯。總括嚟講,主菜好出色,令我
- 無限量薯條
- 炒磨菇
- 烤阿拉斯加比目魚
- 美國特選級天然「黑白牛」肉眼扒
總括嚟講,主菜好出色,令我更期待下次試埋其他兩款主菜-波士頓龍蝦同鐵板烤雞,最驚喜就係無限量薯條🤩