2023-08-11
新都城有間熊小館有好多好可愛嘅熊公仔,每隻都有佢獨特嘅魅力,成個空間充滿咗活力同歡樂。餐廳d 野食都好特別,每道菜嘅造型都好有創意,令人忍唔住用手機影低。我哋叫咗蘑菇意大利飯、脆皮蟹肉意粉燒帶子配牛柳、烤羊架、炸魷魚圈、豆腐雪糕同心太軟,每一道菜都令我哋好驚喜首先係蘑菇意大利飯,每一啖都可以食到濃郁嘅蘑菇味,再加上脆皮炸魷魚圈,食落層次感好豐富。然後係脆皮蟹肉意粉燒帶子配牛柳,呢道菜嘅組合好吸引,豐富嘅海鮮味同牛柳嘅鮮嫩完美結合,好滿足味蕾。烤羊架嘅調味剛剛好,羊肉鮮嫩,外皮烤得微微焦,配埋香料。至於甜點,豆腐雪糕同心太軟就好好結尾。豆腐雪糕清新好味,豆腐嘅滑順口感同雪糕嘅凍涼結合得好好,甜而唔膩。心太軟就係熱情奔放嘅朱古力,外皮酥脆,入面係溶心朱古力,一口咬落去,甜蜜嘅朱古力就噴出嚟,好令人陶醉。