2021-03-09
今日去拎野比個friend,佢話佢屋企附近有間幾正嘅西餐小店,所以帶我試下。小店主打做外賣生意,空間唔大,但感覺幾溫馨,客人可以一邊食下野,同店主吹吓水咁。我哋分別叫咗一個雙層牛肉芝士漢堡set 同埋一個巴馬火腿薄餅。雙層牛肉芝士漢堡用咗Bagel做漢堡包,入邊夾左兩層厚厚嘅牛肉漢堡,同埋生菜蕃茄等配菜,配埋特製嘅燒烤汁,感覺好豐富好惹味。尤其牛肉好Juice,食落成口肉汁。加埋Bagel有先烤過表面,所以好香脆,就算加埋牛肉都唔會變淋。薯條夠粗身,炸得脆但唔會太油。巴馬火腿薄餅都係即叫即整,芝士好多,而且餅底焗得好脆好薄,火腿好香,鹹鹹地好啱送酒。一直以為將軍澳得啲連鎖商場同大型餐廳比較多,估唔到喺民居附近都隱藏咗呢間小店,整得幾有心機,下次有機會可以再試吓其他嘢食!
薯條夠粗身,炸得脆但唔會太油。