2018-09-28 258 views
一行四人,行到攰啦,睇下睇下行下行下,都吾知食乜好,一穿過諾士佛臺就見到呢間甘有特色既日本餐廳,抱住一試也無防的心態,坐低左。 聽職員介紹碗鱘魚湯係新鮮鱘魚新鮮魚骨熬成,飲落去啖啖都係骨膠原,超有鮮味,仲要一點都吾會有魚腥,好美味吖,淨係呢個湯就值回門票價,百飲不厭吖!套餐仲包左一枝清酒,平時吾太飲酒既我都試左少少,清甜得來吾會嗆喉,仲有一種清香既回甘味,清酒配埋個 鹽焗銀杏拼盤真係一流。 銀杏吾會太苦,洒左啲鹽來焗,咸咸地甘,送酒既佳選。 非常值得一試既係有條炸鱘魚柳,外脆內滑,真係好滑,吾係普通既炸魚甘簡單,係出面既餐廳好少機會會食到炸鱘魚柳。原來花魚一夜干送酒都係一流,風干的魚一點也不干,不硬,少少咸,有少少甜甜一口一條啱啱好。 基本上呢個4至6人前餐真係送酒既最佳良菜。吾夠飽的話,可以散叫,都吾係貴。