2018-10-18 186 views
小城鎮放工去北角等朋友放工食飯行行下俾個little town招牌吸引了決定同朋友試下呢間小城鎮的晚餐小小的城鎮餐廳,多多的城鎮設計擺設好肚餓,好快就點了個豐富的2人dinner set:沙律西湯(今次是粟米湯配油多士)小城鎮炸雞翼招牌豬肋排骨西冷牛扒甜品是奶凍(我們加錢轉了兩了cheeses cake 兩件:柚子芝士蛋糕,黑芝麻蛋糕)餐飲2杯:熱檸茶,手調朱古力(朋友話想試,就加了$18試試)食物大多都上得快沙律菜配上醬汁酸酸甜甜好開胃粟米湯有些奶油味,暖暖的,熱些會更好雞翼好吃,個味不太咸,配上酸辣醬更好吃豬肋骨好大份,有兩大件,配薯條同雜菜菇菌,燒烤味很夠,肉有點兒乾,但整體都唔錯,配上薯條很好西冷牛扒(朋友唔想太生,7成熟)塊扒都肉軟多汁,咬落啖啖都好juicy, 配埋黑椒汁更正,薯條點黑椒汁都正.. 食到好飽,上埋甜品柚子同黑芝麻芝士蛋糕都是第一次出面好少有呢d味道, 所以好想試,就加錢柚子芝士蛋糕好清新,淡淡的柚子味,芝士味較濃,但我喜歡唔會太濟黑芝麻芝士蛋糕就好重黑芝麻味,相對芝士味淡些,好特別兩個芝生蛋糕都好吃,軟綿綿,不太甜估唔到我們食左兩個鐘🙈 邊食邊傾計,唔錯,環
小城鎮
放工去北角等朋友放工食飯
行行下俾個little town招牌吸引了
決定同朋友試下呢間小城鎮的晚餐
小小的城鎮餐廳,多多的城鎮設計擺設
好肚餓,好快就點了個豐富的2人dinner set:
沙律
西湯(今次是粟米湯配油多士)
小城鎮炸雞
招牌豬肋排骨
西冷牛扒

食物大多都上得快
沙律菜配上醬汁酸酸甜甜好開胃
粟米湯有些奶油味,暖暖的,熱些會更好
雞翼好吃,個味不太咸,配上酸辣醬更好吃
食到好飽,上埋甜品
柚子同黑芝麻芝士蛋糕都是第一次
出面好少有呢d味道, 所以好想試,就加錢
黑芝麻芝士蛋糕就好重黑芝麻味,相對芝士味淡些,好特別
兩個芝生蛋糕都好吃,軟綿綿,不太甜

估唔到我們食左兩個鐘🙈 邊食邊傾計,唔錯,環境寧靜